Παρουσίες

Μεγάλη Γιορτή του Ετήσιου Απολογισμού Δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Μία γιορτή γεμάτη λάμψη και άρωμα πολιτισμού διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις 8 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη. Η Γιορτή ήταν αφιερωμένη στην Επέτειο των 70 χρόνων των Ομίλων UNESCO  με στόχο την παρουσίαση των δράσεων του Ομίλου και την ανακοίνωση του σχεδιασμού του για τη νέα χρονιά.

Η έναρξη έγινε με το χορόδραμα που αναπαριστά την Αρπαγή της Περσεφόνης, η οποία λατρευόταν στα Ελευσίνια μυστήρια. Η προσπάθεια αυτή διαμόρφωσε τον φάκελο υποψηφιότητας και τελικά την επιλογή της Ελευσίνας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO                 κος Ιωάννης Μαρωνίτης ανέλυσε τις πλούσιες δράσεις του Ομίλου, ενώ απέδωσε τιμητική πλακέτα σε ανθρώπους και εταιρείες που  εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το έργο του Ομίλου, ανθρώπους του Πολιτισμού, των τεχνών και του επιχειρηματικού κόσμου.

Για την Προσφορά τους στον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό βραβεύτηκαν οι: κος Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Κορίνθου, κος Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Ελευσίνας, κος Γιώργος Τσουκαλάς και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κος Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο κ. Φιλιππάκος, βαθιά συγκινημένος, ανέφερε μετά την βράβευσή του τα εξής:

«Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τα συγκινητικά σας λόγια και την τιμητική διάκριση που μου κάνατε. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι το βραβείο αυτό ανήκει σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα σε κάθε νησιώτη, αλλά και σε όλους τους ένστολους, σε όλους όσους προσέφεραν από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υπηρεσίες, σε εθελοντικές οργανώσεις που συνεισέφεραν καθοιονδήποτε τρόπο, σε όλους όσους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, με προσωπικές θυσίες, συλλογική προσπάθεια, με αλληλεγγύη και αγάπη, προς τον συνάνθρωπο, δείχνοντας στα πέρατα του κόσμου τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες  που η Ελλάδα διαχρονικά πρεσβεύει.

Εύχομαι ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων διά του Προέδρου του,  κ. Μαρωνίτη, καθώς και όλων των μελών του, να συνεχίσουν το τεράστιο έργο τους και από αυτό εδώ το βήμα δημόσια δηλώνω ότι θα είμαι και εγώ στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, αρωγός και υποστηρικτής των δράσεων και των στόχων του Ομίλου».

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη γέμισε με φίλους του Ομίλου και μέλη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Στην μεγάλη Γιορτή του Ομίλου συμμετείχαν ο Σύλλογος Αιολίδα με χοροδιδάσκαλους την κυρία Έρη Κοντογούρη και τον κ.  Άγγελο Τσαγδή, η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού, Νίκαιας- ΑΓ. Ι. Ρέντη «Άγιος Ανδρέας» με χοροδιδάσκαλο την κα Ελένη Γιακουμάκη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο.

Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε η ευλογία και κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κο Ιωάννη Μαρωνίτη, μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη των Διευθύνσεων του Ομίλου. Την πίτα ευλόγησε ο Εκπρόσωπος του μητροπολίτη Νίκαιας, πατήρ Αναστάσιος

Το παρόν στη μεγάλη αυτή γιορτή έδωσαν η Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Νίνα Κασσιμάτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Εύη Καρακώστα, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β’ Πειραιά, κος Τραγάκης Γιάννης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κύριος Ιωάννης Σαρίδης, ο Εκπρόσωπος της κας Φώφης Γεννηματά κος Δημήτρης Καρύδης, οι Εκπρόσωποι “Το ΠΟΤΑΜΙ” κος Γκαρής Γιώργος και κος Νίκου Αθανάσιος, ο τ. Βουλευτής ΝΔ κος Αναστάσιος Νεράνζτης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Πολιτευτής ΑΝΕΛ κος Πέτρος Μαυρέας, η Πολιτευτής ΝΔ κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κος Βακαλάκης Ηλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κος Ιωάννης Καζαντζίδης, ο Ιδιωτικός Ερευνητής κος Γιώργος Τσούκαλης, η Ηθοποιός κα Τζένη Καλλέργη, η Συγγραφέας κα Ποπη Γιαννάκου, ο Δημοσιογράφος κος Κρικόρ Τζακιτζιάν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, κος Βιδάλης Γιώργος, η Πρόεδρος Μερόπειου Ιδρύματος κα Έλλη Θανογιάννη και το Μέλος του ΔΣ του Χριστιανικού Συλλόγου Αγ. Ειρήνη, κα Πούμπουρα Αγγελική. Χαιρετισμό έστειλαν ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Ιωάννης Μπαλάφας και ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ, Βουλευτή κος Λευτέρης Κ. Αυγενάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του STAR, κα Ζήνα Κουτσελίνη.