Παρουσίες

Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας της Π.Ο.Α.Σ.Α. και του Σ.ΑΠ.Α.Σ.Α.

Πραγματοποιήθηκε στις 04/02/2017 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας και της χοροεσπερίδας  της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών στο χώρο της πρώην Σ.Α.Χ – Σ.Α.Ε.Α.

Με την ευκαιρία αυτή σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών,  ευχαρίστησαν την ηγεσία του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. και το ΚΕΜΕΑ, που αγκάλιασαν  το αίτημά  για τη φιλοξενία της  εν λόγω εκδήλωσης  στο συγκεκριμένο χώρο και συνέβαλαν παράλληλα τα μέγιστα για την επιτυχή οργάνωση της, συμπεριλαμβανομένης και της Μουσικής του Σώματος 

Την εκδήλωση, πέραν του κ. Φιλιππάκου,  τίμησαν  με την παρουσία τους ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιότατος Υποστράτηγος   κ. ΚΙΟΥΛΟΣ Νεκτάριος, ο  Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Γιάννης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντ/γος                   κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος. ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ κ. ΚΑΠΕΛΙΟΣ Βασίλειος, εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο Υποναύαρχος  ΛΣ κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Παναγιώτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου ΕΛ. ΑΣ., Αντ/γος κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντ/γος κα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, ο  Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. ΠΟΥΛΑΚΟΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΠΟΚΕΑ Καθηγητής κ. ΓΡΙΒΑΣ Κων/νος, ο Δ/ντης του ΚΕΜΕΑ Αντι/γος ε.α.                      κ. ΓΚΡΙΖΗΣ Βασίλειος,  ο Αστυν. Διευθυντής ε.α. κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, η  Δ/ντης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, Ταξίαρχος κα ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα, εκ μέρους του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ ο Γ.Γ. κ. ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας, εκ μέρους του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων κ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Α.Π. Αντιστράτηγος ε.α.κ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Ηλίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Αφού τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες Αστυνομικούς ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και τα θανόντα μέλη του Συνδέσμου μας ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Υποσ/γο ε.α  κ. ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ Χρήστο,  τον κ. Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α. Επίτιμο υπαρχηγό Αντιστράτηγο ε.α. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ Τζανέτο,  ο οποίος εκπροσώπησε και τους  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο  και τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης                          κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, τον  Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ κ. ΚΑΠΕΛΙΟ Βασίλειο, τον  Υποναύαρχο  ΛΣ κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παναγιώτη εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, και τέλος από τον  Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας της Π.Ο.Α.Σ.Α. στον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σ.Α.Ε.Α.  τ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Γιάννη.

Τέλος,  ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιότατος Υποστράτηγος   κ. ΚΙΟΥΛΟΣ Νεκτάριος ευλόγησε  την πίτα και μοιράστηκαν τα δώρα στους κληρωθέντες τυχερούς καλεσμένους της βραδιάς.

Ο κ. Φιλιππάκος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Είναι μεγάλη μου χαρά που παρευρίσκομαι στην  εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, διότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συναδέλφους και ξεχωριστούς ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τα Σώματα Ασφαλείας με αξιοπρέπεια και εθνική συνείδηση.

Θα ήθελα αρχικά να σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα και του Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης, κ. Αναγνωστάκη και να σας ευχηθώ να έχετε όλοι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία, καθώς και δύναμη για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.

Εσείς όλοι είστε οι ουσιαστικοί συμπαραστάτες μας και η ζωντανή απόδειξη της συμβολής των Σωμάτων Ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία και στην Πατρίδα μας.

Εσείς μέσα από την πολυετή πείρα σας και τις γνώσεις σας,  που αποκτήσατε μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας,  είστε οι αρωγοί και οι θεματοφύλακες της ιστορίας, των δράσεων και του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Γνωρίζετε εκ των έσω την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, συμπάσχετε και ταυτόχρονα μεταφέρετε τα ουσιαστικά μηνύματα προς την Ελληνική κοινωνία και προωθείτε την πραγματική συμβολή και τα επιτεύγματα  του Σωμάτων προς πάσα κατεύθυνση.

Όλη η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία είναι υπερήφανη για την ενεργή σας συμμετοχή και είναι τιμή μας που όλοι εσείς υπηρετήσατε και συνεχίζετε να υπηρετείτε τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν τα Σώματα Ασφαλείας.

Εσείς με την πείρα  και τη γνώση που σας διακρίνει, δημιουργείτε παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και διατηρείτε τα υψηλά ιδανικά ακέραια στο πέρασμα του χρόνου.

Η στήριξή σας αποτελεί πηγή δύναμης για εμάς και σας θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Είναι αναμφισβήτητο  –  και σας μιλάω με βάση την προσωπική μου εμπειρία-  ότι όσοι έχουν υπηρετήσει το Σώμα δεν αποστρατεύονται ποτέ. Μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στην καρδιά τους η ανάγκη για προσφορά και η επιθυμία για συλλογική δράση προς όφελος της Πατρίδας μας.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, με αφορμή την εκδήλωση αυτή, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολυετή προσφορά σας και να γνωρίζετε ότι τόσο εγώ όσο και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα είμαστε κοντά σας, συνοδοιπόροι πάντοτε στα προβλήματά σας και στα δίκαια αιτήματά σας.

Σας ευχαριστώ θερμά