Παρουσίες

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Προσωπικού της 1ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το προσωπικό της Υπηρεσίας στις 22 Ιανουαρίου 2017 παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτου Φιλλιπάκου και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,κ. Ιωάννη Καπάκη.

Πριν την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε λειτουργία, από τον πατέρα Ειρηναίο, στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, εντός των εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ιωάννης Βασιλείου, ενώ από μέρους της φυσικής ηγεσίας του Σώματος ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Φίλιππος Παντελεάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος» Αντιπύραρχος Γεώργιος Καραμανλής, καθώς επίσης εκπρόσωποι των αθλητών του Σώματος, εθελοντικών οργανώσεων της Αττικής και αποστράτων του Σώματος.

Ο κ. Φιλιππάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, να έχετε όλοι σας μια καλή χρονιά και το 2017 να σας δώσει μόνο υγεία, χαρά και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Θέλω να σας πω από καρδιάς ότι με τιμά βαθύτατα που βρίσκομαι ανάμεσά σας, στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που διοργανώνει η 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την ανθρώπινη ζωή και για όλους εσάς τους διασώστες της Ε.Μ.Α.Κ. αυτή η πεποίθηση είναι καθοριστική για την υπηρεσιακή σας πορεία. Η ικανοποίηση του να σώζεις ανθρώπους και περιουσίες δεν περιγράφεται με λόγια, πρόκειται για πράξη ανεκτίμητης αξίας και ανθρώπινου μεγαλείου

Έχοντας ως θεμελιώδες σας σύνθημα την φράση «αυτοί που θυσιάζονται για να μπορούν να ζουν οι άλλοι», εσείς οι διασώστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών αποτελείτε την αιχμή του δόρατος του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των πλέον δύσκολων συμβάντων εν καιρό ειρήνης ή πολέμου.

Θα χρειαζόμασταν χιλιάδες λέξεις για να απαριθμήσουμε τα εκατοντάδες περιστατικά που το προσωπικό των ΕΜΑΚ βρισκόταν μέρα νύχτα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου οι καταστάσεις το απαιτούσαν. Και θα χρειαζόμασταν άλλες τόσες χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε τις διασώσεις ατόμων από αποστολές της ΕΜΑΚ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ως σύνολο αξιόμαχο και έτοιμο για προσφορά.

Όλα όμως έχουν ως αφετηρία το φιλότιμο και την αυταπάρνηση σας, καθώς βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή, έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την άρτια εκπαίδευση και την οργάνωση σας, τόσο σε ασκήσεις όσο και σε πραγματικά περιστατικά. Η αγάπη σας για τον συνάνθρωπο είναι απεριόριστη γι’ αυτό και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι περήφανη για το κοινωνικό σας έργο. 

Να θυμάστε πως μόνο η διαρκής εκπαίδευση είναι εγγύηση ότι η Μονάδα παραμένει αξιόμαχη και  σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Να κρατήσετε το επίπεδο εκπαίδευσης στο υψηλότερο δυνατό σημείο απόδοσης. Να έχετε πάντα υπόψιν το κριτήριο της κοινωνικής αλληλεγγύης και να θυμάστε ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι υπερήφανη για το έργο που επιτελείτε.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους, να είστε γεροί και δυνατοί εσείς και οι οικογένειές σας και να συνεχίζετε να υπηρετείτε το καθήκον σας με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα. Σας ευχαριστώ θερμά!»