Παρουσίες

Ετήσια Εκδήλωση Κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

Ο  Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 17-1-2016 στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ιωάννη Μαθιουδάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία σε Αστυνομικούς, οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο,  θάρρος και αποφασιστικότητα κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους  και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας και βραβεύτηκαν φοιτητές – παιδιά Αστυνομικών επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.

Ακόμη, βραβεύτηκαν δύο(2)  Διευθύνσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για την εξαιρετική δραστηριότητα που επέδειξε στο διαρκή αγώνα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και η Διεύθυνση Επικοινωνίας Α.Ε.Α. για την πολυετή συνεργασία, βοήθεια και ουσιαστική στήριξη του έργου του ομίλου.

Επιπλέον, δόθηκε χρηματικό βοήθημα  σε τρείς σοβαρά τραυματισθέντες  αστυνομικούς, σε τρία ορφανά παιδιά Αστυνομικών οικογενειών και προσφέρθηκε το συμβολικό ποσό των χιλίων ευρώ (1.000 €), στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο και την προσφορά ζωής στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, διάφοροι ελληνικοί χοροί, από την χορευτική ομάδα παιδιών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό,  ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα,  κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, η εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή, η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος της περιφερειάρχη Αττικής αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα κ. Σπυρίδων Τζόκας, ο Δήμαρχος Αιγάλεω    κ. Δημήτριος Μπίρμπας, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος    κ. Δημήτριος Μητρόπουλος, ο επίτιμος Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Στέφανος Σκότης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου ταξίαρχος  κ. Γεώργιος Ψωμάς, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Αττικής ταξίαρχος κ. Δημήτριος Στεργιόπουλος, ο Διευθυντής υπηρεσίας ασφαλείας προέδρου δημοκρατίας ταξίαρχος κ. Δημήτριος Κρίκας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επικοινωνίας Α.Ε.Α. κ. Αλέξανδρος Γεροχρήστος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής Α/Δ κ. Μανώλης Δασκαλάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών κ. Νικόλαος Σπανουδάκης,  ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτ. Αττικής Α/Δ κ. Δήμος Λάσπιας, ο Διοικητής ΔΙ.ΑΣ. Αττικής Α/Δ κ. Μάρκος Τσινταράκης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Διοικητής του Α’ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω κ. Παναγιώτης Τζεφεράκος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Περιστερίου κ. Παναγιώτης Πίκουλας, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος και  πολλοί άλλοι αξιωματικοί, αστυνομικοί  και πλήθος κόσμου.

Ο ‘Όμιλος εκφράζει και δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Φωτεινή Γεωργαντά.

Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που παρευρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τον οποίο με συνδέουν πολλά από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα.

Η συγκίνηση που σας ανέφερα πηγάζει από το ότι σε αυτές τις περιοχές έχω υπηρετήσει κι εγώ ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για αρκετά χρόνια και γνωρίζω τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί και την καθημερινή τους προσπάθεια να ανταπεξέλθουν  στο δύσκολο έργο τους.

Αρχικά θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές μου για την νέα χρονιά, υγεία και ευτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, καθώς και δύναμη σε όλους μας απέναντι σε τυχόν δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Σας μεταφέρω ακόμη τις ευχές για Καλή Χρονιά και Καλή Επιτυχία στο έργο που επιτελείτε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος λόγω αυξημένων αναγκών δεν μπόρεσε να είναι σήμερα μαζί μας.

Η σημερινή  εκδήλωση, που έχει ως σκοπό τη  βράβευση δύο Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την βράβευση αστυνομικών για εξαίρετες πράξεις ανδραγαθίας, την απονομή τιμητικής διάκρισης σε τραυματισθέντες Αστυνομικούς και την βράβευση φοιτητών παιδιών αστυνομικών σε ανώτερα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναδεικνύει την σπουδαιότητα και τον πολυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

 Ο  Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ σημαντικό και αξιοσημείωτο  έργο, κάτι που του έχει αναγνωριστεί με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις από την Αστυνομία και την πολιτεία. Παράλληλα, ενισχύει σε όλους τους τομείς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας  και το προβάλλει, καθώς σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ενδιάμεσου κρίκου μεταξύ πολίτη και αστυνομικού, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Ο Έλληνας Αστυνομικός δίνει καθημερινό αγώνα, για να εξασφαλίσει το έννομο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και να δείξει  έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο και την προσφορά του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να υπηρετήσει πιστά το καθήκον του και να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή.

Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοιες στάσεις ζωής που θεμελιώνουν τις ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον αλτρουισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς έτσι διασφαλίζεται το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Οι τιμητικές διακρίσεις  και οι βραβεύσεις των αστυνομικών μας  αποτελούν μια ηθική ανταμοιβή και ταυτόχρονα είναι μια έκφραση  ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά τους στη ζωή του τόπου μας.

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι, είναι αναμφισβήτητο ότι ο  πολυσήμαντος ρόλος του Έλληνα Αστυνομικού και το ηθικό και υπηρεσιακό βάρος που κουβαλάει, δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε όλο του το μεγαλείο με λόγια, αλλά με συμβολικές πράξεις, όπως γίνεται σήμερα.

Και σαφώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παιδιά των αστυνομικών, που σήμερα επιβραβεύεται η θυσία και ο κόπος μηνών για μία θέση σε Ανώτατα ή Ανώτερα  Τεχνολογικά Ιδρύματα, γεγονός που κάνει την μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής  Αστυνομίας ιδιαίτερα υπερήφανη.

Ολοκληρώνοντας,  θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον καθένα από εσάς ξεχωριστά και το νέο έτος να είναι δημιουργικό και να χαρίσει την ευημερία σε όλους τους Έλληνες και την Πατρίδα μας».