Παρουσίες

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος

Το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσία δεκάδων μελών και φίλων.

Η τελετή κινήθηκε σε ένα ζεστό κλίμα και ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της αγαπητής φίλης και συνεργάτιδος του Σωματείου και με σπουδαία προσφορά στον χώρο, Μπέτυς Λεωτσάκου.

Ακολούθησε μια πολύ σύντομη ενότητα με τροπάρια και βυζαντινά κάλαντα από ιεροψάλτες, πρώην μέλη της βυζαντινής χορωδίας του Φάρου Τυφλών, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση ενός νέου, του Κεπελιάν Αλέξανδρου για την επιτυχία εισαγωγής του στην Ιατρική Σχολή και σπουδαίες μουσικές του επιδόσεις.

Υπήρξαν τοποθετήσεις και απευθύνθηκαν χαιρετισμοί, από σημαίνοντες κρατικούς και τοπικούς παράγοντες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο κ.  Μανιός, Πρόεδρος της επιτροπής των Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής – εκπρόσωπος κατά την βραδιά του Προέδρου της Βουλής, η κ. Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, ο κ. Ρουκάης, εκ μέρους της ευρωβουλευτού, κ. Κούνεβα, ο κ. Ζαχαριάδης, Δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κακολίρης, εκπρόσωπος του γραφείου του Βουλευτή Β΄ Αθηνών κου Κουμουτσάκου, ο κ. Καρχιμάκης, πρώην υπουργός και μέλος του κινήματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, ο κ.  Χαρόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας του Ποταμιού, η  κ. Τσαβαλιά, εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα ΑμεΑ, η κ.  Λεβέντη, εντεταλμένη Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής σε θέματα εξυπηρέτησης πολιτών και οργάνωσης, ο κ. Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, η κ. Πάσχου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιθέας, ο κ. Κώτσος, Πρόεδρο της Συντονιστικής επιτροπής Καλλιθέας Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κ. Νικολαίδου, Υπεύθυνη των Ιατρείων ΠΕΔΔΥ Καλλιθέας, η κ.  Μπαζιάνα από το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, οι  κ. Σπυριούνης και Μελιδώνης  από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλιθέας, ο                κ. Παπουλίδης, Δ/ντης της εφημερίδας «Νέα Καλλιθέα», η  κ.  Γερασιμίδου από το ίδρυμα «ο δρόμος προς την ευτυχία», καθώς και πλήθος  κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, o κ.  Εμμανουήλ Μπασιάς, Πρόεδρος, η κ.  Ρουκουτάκη Γωγώ, Αντιπρόεδρος Α’, κ. Ζάκας Φώτιος, Αντιπρόεδρος Β’, κ. Κατσαρού Δήμητρα, Γενική Γραμματέας, η κ. Στρατηγάκου Τασία, Ταμίας, η κ.  Χαλκιαδάκη Ελένη, Μέλος, η κ.  Μαλεζά  Όλγα, Μέλος και ο κ.  Λέκκας Χρήστος, Μέλος.

Ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό, που προκάλεσε έντονη συγκίνηση και ποικίλα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους. Ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, να έχετε όλοι σας μια καλή χρονιά και το 2017 να σας δώσει μόνο υγεία, χαρά και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Θέλω να σας πω από καρδιάς ότι με τιμά βαθύτατα που βρίσκομαι ανάμεσά σας, στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που διοργανώνει ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Γνωρίζω πολύ καλά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας εδώ και 70 χρόνια. Από το 1946 αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ενηλίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Ο Φάρος που αποτελεί ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο πορεύεται με γνώμονα τις θεμελιωμένες διεθνείς αξίες.

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος (Φ.Τ.Ε) έχει μια μακρόχρονη πορεία και παρέχει τις υπηρεσίες του σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και οι εθελοντές αποτελούν βασικό παράγοντα για την πραγμάτωση των σκοπών του ανθρωπιστικού του έργου.

Η σχέση του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και των εθελοντών στηρίζεται στην κοινή επιθυμία και προσπάθεια να καλυφθούν με τον πιο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο οι σύνθετες ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης και είναι στοιχεία, τα οποία αποτελούν τη βάση για την  ειλικρινή, ανιδιοτελή και πραγματική προσφορά προς τους ανθρώπους αυτούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα τονίσω προς τα προστατευόμενα και όχι μόνο μέλη του Σωματείου, ότι εμείς όλοι πρέπει να σας ζηλεύουμε, διότι εσείς έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε με τα μάτια της ψυχής και να λειτουργείτε πιο ζεστά και πιο ανθρώπινα προς τον συνάνθρωπο, κάτι που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους, να είστε γεροί και δυνατοί εσείς και οι οικογένειές σας και να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο.

Σας ευχαριστώ θερμά.