Παρουσίες

Κοπή Πίτας της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ, στο «Σπίτι του Μανιάτη», επί της οδού Πραξιτέλους 215 στον Πειραιά, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλιάτικη πίτα του 2017.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Σταύρος Μπαζάκος, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, στο σύντομο χαιρετισμό του, πρόσθεσε μεταξύ άλλων και λίγα λόγια για το πολύ ενδιαφέρον έργο του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση απανταχού Μανιατών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας, αδιακρίτως, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαζάκος αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί στο ευρύτερο νομό της Λακωνίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και στη συνεχή συμβολή του προς τους Λάκωνες και πατριώτες του.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους φίλους, πατριώτες του και τα μέλη της  Ένωσης.

Παρέστησαν ακόμη οι  βουλευτές  Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Τραγάκης, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Τζεφεράκος και Σταύρος Βοϊδονικόλας, πρώην Βουλευτές και πολιτευτές,  ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Καλαποθαράκος.ο ιατρός Νίκος Βλαχάκος, ο Δικηγόρος Ηλίαςς Σκαφιδάς, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Σκορδίλης, η πρόεδρος του συλλόγου «ΦΟΙΒΟΣ» Δήμητρα Γκλεζάκου, ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου, ο Αντιναύαρχος ε.α. Κούβαρης, καθώς πολλά μέλη της Ενώσεως και πλήθος κόσμου.

Μετά την ευλογία της πίττας του Αγίου Βασιλείου από τον Ιερέα, οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες πήραν το κομμάτι τους και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε ένα πολυτελές και υπέροχο λεύκωμα «ΜΑΝΗ Φωτεινός και Ελεύθερος τόπος», του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Καλαποθαράκου.

Ο κ. Φιλιππάκος στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή διότι παρευρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας. Ανάμεσα σε συμπολίτες μου, σε πατριώτες, σε φίλους και γνωστούς. Βρίσκομαι εδώ ως πατριώτης και είμαι ένας από εσάς.

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, καθώς και ένα δημιουργικό 2017,  που ευελπιστούμε να φέρει καλύτερες μέρες σε όλους τους Έλληνες και την Πατρίδα μας γενικότερα.

Όπως έχει δείξει η Ιστορία μας στο πέρασμα των χρόνων, οι Μανιάτες υπερασπιζόμασταν πάντα με σθένος και αλήθεια τα αισθήματα  αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, τα αισθήματα  σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, καθώς και τα  αισθήματα αγάπης για τους συνανθρώπους μας.

Μέσα τους οι Μανιάτες κρύβουν μια «καθαρή» ευγένεια  ψυχής, που αποτελεί και ένα δείγμα ανωτερότητας της φύσης τους και της ιστορικής κληρονομιάς τους.

Αγαπητοί συμπατριώτες μου, να γνωρίζετε πως  όλοι οι Έλληνες έχουμε μέσα μας  τα υψηλά ιδανικά του πολιτισμού μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτά.

Η καινούργια χρονιά μας δίνει την ευκαιρία για μια εσωτερική λύτρωση, μας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι τα καλά μας συναισθήματα είναι η πιο πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε ως ανθρώπινο γένος.

 Αλλά πάνω από όλα μας δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί, και πάνω στις νέες βάσεις μιας υγιούς και ευνομούμενης δημοκρατίας, μιας κοινωνίας – πρωτίστως – των πολιτών, μπορούμε να πετύχουμε – εκεί όπου καθένας χωριστά, ίσως,  αποτυγχάνει. Και αυτό μόνο με ενωμένους όλους τους Έλληνες, πέραν από κόμματα και ιδεολογίες μπορούμε να το καταφέρουμε και να το επιτύχουμε.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ από την πλευρά μου, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, την Μάνη, δίνοντας λύση σε προβλήματα που υπάρχουν και παρέμεναν άλυτα για πολλά χρόνια.

Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να έχετε εσείς και οι οικογένειες σας μια χρονιά γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα.

Σας ευχαριστώ».