Έντυπες, Συνεντεύξεις

Κοπή Πίτας Ένωσης Απανταχού Μανιατών

IMG_9146-900x400-1

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ, στο «Σπίτι του Μανιάτη», Πραξιτέλους 215 στον Πειραιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλιάτικη πίττα του 2017. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Σταύρος Μπαζάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του πρόσθεσε και λίγα λόγια για το πολύ ενδιαφέρον έργο του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση απανταχού Μανιατών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας, αδιακρίτως, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και το μέλος της Ένωσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επίσης και οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Πειραιά Κυράκος Σιγαλάκος, Βοϊδονικόλας, Γαϊτανάρος. Παρόντες ήταν και οι Γιατροί Δημοτ. Σύμβουλος Αλέκος Τζεφεράκος και Νίκος Βλαχάκος, πρ. Διοικητής ΜΕΤΑΞΑ.

Μετά την ευλογία της πίττας του Αγίου Βασιλείου από τον Ιερέα, οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες πήραν το κομμάτι τους και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε ένα πολυτελές και υπέροχο λεύκωμα «ΜΑΝΗ Φωτεινός και Ελεύθερος τόπος», του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Θεμ. Καλαποθαράκου.

Η Επιτροπή Αγώνα των 32 Μανιάτικων Συλλόγων ήταν παρούσα και ενημέρωνε τους παραβρισκόμενους Μανιάτες ενώ παράλληλα συνέλεξε αρκετές υπογραφές ενάντια της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Ανατολική Μάνη. Προς ενημέρωσή σας στις 8 Φεβρουαρίου 2017 συζητείται η υπόθεση στο ΣτΕ και οι Μανιάτες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στις χαρακτηρισμένες από το ΥΠΕΚΑ περιοχές NATURA, δηλαδή οι βουνοκορφές της Νότιας απόληξης του Ταϋγέτου από την Αρεόπολη μέχρι το Ταίναρο.

Ευχόμαστε στον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και σε όλους Χρόνια Πολλά και με κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία να συνεχίσουν να περιφρουρούν και να προάγουν την πολιτισμική μας κληρονομιά και τα ελληνικά ιδεώδη. Και του χρόνου.

Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

Πηγή