Δελτία Τύπου

Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Ο  Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος,συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες παρέδωσε τα είδη.

Τα δώρα και τα είδη συγκεντρώθηκαν εθελοντικά από το αστυνομικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό του Σώματος.

Τα είδη, που συγκεντρώθηκαν από τις Υπηρεσίες του νομού Αττικής, προσφέρθηκαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2016, στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» , ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Ο κ. Φιλιππάκος παρέδωσε στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» τα συγκεντρωθέντα είδη, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Γρηγοράκη, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Σωτηρόπουλο και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Αλέξανδρο Γεροχρήστο.

Ο κ. Φιλιππάκος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και μετέφερε τις θερμές ευχές της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είναι υποχρέωσή μας να αγκαλιάσουμε με την αγάπη μας όλα τα παιδάκια και όλες τις μητέρες, που δεν έχουν στήριγμα από τις οικογένειες τους και να προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, με όποιο τρόπο μπορούμε στις ανάγκες τους.

Η σημερινή δύσκολη εποχή μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του.

Η ζωή είναι μια ατελείωτη διαδρομή. Οφείλουμε να στρώνουμε όμορφα αυτόν τον δρόμο, για να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και να γεμίζει αισιοδοξία τις καρδιές όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι μιλώντας για μέλλον, εννοούμε τα παιδιά. Αυτές οι αγνές και αθώες ψυχές μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, είναι το μέλλον της χώρας μας».

Και συνέχισε, αναφέροντας τα εξής:

«Το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» είναι ένα σπίτι που φροντίζει τις γυναίκες που έχουν την ατυχία να μη διαθέτουν υποστηρικτικό περιβάλλον, που δεν έχουν σύντροφο και χρειάζονται προστασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Είναι ένα σπίτι που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο, ή περισσότερο μακριά από την οικογένεια τους.

Είναι ένα σπίτι για παιδιά που έχουν ανάγκη την αγάπη μιας οικογένειας που θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα τα προστατέψει για ένα διάστημα της ζωής τους ή θα τα κάνει παιδιά της και θα αναζητήσει για αυτά μια ανάδοχη οικογένεια.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις προοπτικές για την υγιή τους ανάπτυξη, σωματική και πνευματική. Ο καθένας μέσα από τη δική του ιδιότητα και με όποιον τρόπο μπορεί. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ: εγώ, εκπροσωπώντας την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένα μικρό δείγμα της αγάπης μας προς εσάς, αγαπητά μου παιδιά και αγαπητές μου μητέρες, είναι και η παρουσία μας σήμερα εδώ μαζί σας, προσφέροντας σας τα είδη αυτά που συγκέντρωσε εθελοντικά το προσωπικό των Υπηρεσιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα και να έχετε μια χρονιά γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα.

Θα ήθελα με αφορμή την παρουσία μας εδώ, να σας μεταφέρω τις θερμές ευχές και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς όλης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας».