Δελτία Τύπου

Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος Τριών Παίδων εν Καμίνω

Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος Τριών Παίδων εν Καμίνω και τελετή βράβευσης πυροσβεστών εθελοντών και χορηγού
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος και στην τελετή βράβευσης πυροσβεστών, εθελοντών και ενός χορηγού.

Τελέσθηκε το Σάββατο στις 17-12-2016 η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο βουλευτής της Ν.Δ Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας την αξιωματική Αντιπολίτευση, η βουλευτής του Σύριζα Χαρά Καφαντάρη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, οι εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ και από το Κ.Κ.Ε. Απόστολος Ψωμάς και Δήμος Κουμπούρης αντίστοιχα, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συνδικαλιστικών φορέων καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ παρευρέθη και ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νεκτάριος Κιούλος.

Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος πανελλαδικά.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης πυροσβεστών, εθελοντών και ενός χορηγού, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν:

Ο πυροσβέστης Αρβυθάς Ιωάννης, ο οποίος στις 23 Νοεμβρίου 2016 σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κατοικία στη Λάρισα, διέσωσε και απεγκλώβισε ένα παιδάκι 4 ετών από καιόμενο χώρο.

Ο Πυροσβέστης Τσαμουρτζής Ευάγγελος, διότι στις 15 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, κάτω από δυσμενείς συνθήκες λόγω έντονης βροχόπτωσης απεγκλώβισε άτομο, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κινδύνευε να χάσει τη ζωή του, όταν το όχημα που επέβαινε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Ο Πυρονόμος Δημητρακόπουλος Ιωάννης, ο οποίος σε δασική πυρκαγιά στη Ρόδο, που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου 2015, επέδειξε απαράμιλλο ζήλο και πρόσφερε υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του συμβάντος που συνέβαλαν καθοριστικά στον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια βραβεύθηκε ο Αντιπύραρχος Δημήτριος Τσέλιος, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκε όλο το προσωπικό της γενικής αποθήκης υλικού του Π.Σ., το οποίο μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πολιτικής προστασίας από τη Γ.Γ.Π.Π. παρέλαβε και φύλαξε υλικά πρώτης ανάγκης για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Επίσης βραβεύθηκε ο Επιπυραγός Πέτρος Μπούγιας, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύθηκαν όλοι όσοι βοήθησαν για το στήσιμο και τον εξοπλισμό των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, τόσο στη νησιωτική όσο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Κατόπιν βραβεύθηκε ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο πρόσωπο της πρώτης εθελόντριας πυροσβέστριας κας Μερόπης Καπετανοπούλου, καθώς και στον πρώτο εθελοντή πυροσβέστη κ. Σπυρίδων Παναγιώτου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Π.Κ. Πεντέλης, ενώ για την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος την πλακέτα παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Ζέρβας.

Τέλος βραβεύθηκε η εταιρεία Goodyear, η οποία δώρισε στο Πυροσβεστικό Σώμα ελαστικά, για τον εξοπλισμό των πυροσβεστικών μας οχημάτων και την διευκόλυνση του επιχειρησιακού μας έργου. Την πλακέτα παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Νικόλαος Σπανός.