Παρουσίες

Στον αγώνα καλαθοσφαίρισης φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία

Φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνιος Τρίτσης», στο Χολαργό.

Τη διοργάνωση παρακολούθησαν και τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και διακεκριμένοι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη του Επιτελείου Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο βοηθός της Προϊσταμένης του Επιτελείου Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, καθώς και αστυνομικό προσωπικό με τις οικογένειές του.

Στον αγώνα συμμετείχαν η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομάδα παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος.

Στην ομάδα των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών συμμετείχαν Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος), Νίκος Κασουρίδης, Δημήτρης Καζιάνης, Γιώργος Σκροπολίθας, Μιχάλης Υφαντής, Γιάννης Μολφέτας, Σωτήρης Καραποστόλου, Νίκος Μπουντούρης, Βαγγέλης Λογοθέτης, Νάσος Χούμπαυλης και προπονητής ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν οι Θωμάς Νίκου, Θεμιστοκλής Κουπίδης, Νικόλαος Τσούτσος, Χρήστος Ντακούλιας, Βασίλειος Ντιφαντής, Δημήτριος Βαινάς, Αναστάσιος Κωνσταντώνης, Αθανάσιος Πρωτοπαπαδάκος, Παντελής Κανέλης, Δημήτριος Μαλούκος, Σεραφείμ Θέος, Ηλίας Καλαντωνέας, Γεώργιος Μπάκας, Σωτήριος Κόλιας και προπονητής ο Κωνσταντίνος Αρίδας.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών με σκορ 72-73.

Στον αγώνα οι θεατές αντί εισιτηρίου προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα κ.λπ.) τα οποία θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του αγώνα, με πρωτοβουλία Συλλόγων Καλαθοσφαίρισης της Αττικής, μοιράστηκαν συμβολικά δώρα όπως αθλητικές εμφανίσεις, μπάλες κ.λπ αναμνηστικά των ομάδων, σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κάτι τέτοιες εκδηλώσεις  όπως η σημερινή, αναβαθμίζουν την έννοια της φιλανθρωπίας  και εξυψώνουν την  ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά που διακατέχει την ανθρώπινη φύση.

Η σημασία της φιλανθρωπίας, της πράξης,  δηλαδή, που γίνεται ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη, συνδέεται με το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και τις ανθρώπινες αξίες.

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι των συνανθρώπων μας και των ευπαθών ομάδων και περιβάλλουμε με αγάπη και αλτρουισμό τον πλησίον μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι παρόλες τις προσωπικές δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους, αυτό που εμπλουτίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, αυτό που επιβεβαιώνει και συμπληρώνει την ύπαρξή μας, είναι η ανιδιοτελής προσφορά και η  βαθιά αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, μέσω της ηθικής και υλικής συμπαράστασης που επιδεικνύει ο καθένας από εμάς.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί και η μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ενισχύει με τις δράσεις της την παρουσία της σε κάθε είδους  φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σηματοδοτώντας ένα πνεύμα ενότητας και παραδειγματίζοντας όλους εμάς να μην χάνουμε τον ανθρωπισμό μας και να εκφράζουμε έμπρακτα την στήριξή μας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που έχουν συγκεντρωθεί απόψε, θα δώσουν μια ανάσα σε ταλαιπωρημένες οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω και την παρουσία των συμμετεχόντων και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας και από τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, που πρωτοστατούν για να ενισχυθεί η σημερινή εκδήλωση.

Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και οικογενειακή ευημερία. Να είμαστε καλά και να μας δίνει ο Θεός δύναμη να ανταποκρινόμαστε στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών με ουσία και νόημα».