Παρουσίες

Στην ορκωμοσία των πρωτοετών Δόκιμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, ημέρα Πέμπτη, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας των εβδομήντα επτά πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων, στην έδρα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Με το πέρας της τελετής χορηγήθηκαν στους πρωτοετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο κ. Φιλιππάκος, εμφανώς συγκινημένος,  λόγω  και της ιδιότητάς του ως τακτικός καθηγητής της Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Ανώτατος Αξιωματικός του Σώματος, μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα, παρατηρώ το «νέο αίμα» της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πρόσωπα  που θα αποτελέσουν τον μελλοντικό της πυρήνα. Και χαίρομαι βαθύτατα, όταν βλέπω μέσα στο πέρασμα του χρόνου ότι ο Έλληνας Αστυνομικός εξελίσσεται, μαθαίνει και εκπαιδεύεται σε νέα βάση. Η  μόρφωση είναι θεμέλιο κάθε πολιτείας, η εκπαίδευση η δύναμη που γιατρεύει την ψυχή και η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ στους πρωτοετείς Δόκιμους Υπαστυνόμους καλή δύναμη και καλή πρόοδο. Να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή, αξιοποιώντας τη δύναμη της θέλησής τους, σε μία πορεία που εκείνοι επέλεξαν και είμαι βέβαιος ότι με τη σωστή καθοδήγηση θα φτάσουν μέχρι το τέρμα».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Στρατηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών και Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.