Παρουσίες

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» τιμήθηκε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας,  στην Σπάρτη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Σπάρτης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Μονεμβασίας και Σπάρτης, Σεβασμιότατου κ.κ. Ευστάθιου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης. Ο κ. Φιλιππάκος κατέθεσε μεταξύ άλλων στεφάνι.

Ομοίως στεφάνι κατέθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Δήμαρχος της Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, εκπρόσωποι από τις Αστυνομικές, Πυροσβεστικές και Λιμενικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, καθώς και μέλη Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Δυστυχώς η βροχόπτωση και οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Σπάρτη. Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Φιλιππάκος, εν όψει της Επετείου της ημέρας, έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λακωνίας:

«Οι Πρόγονοί μας έγραψαν Ιστορία.  Έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.  Αυτό ας αποτελέσει παράδειγμα, ώστε οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Η Πατρίδα μας βρίσκεται κάτω από μια δύσκολη συγκυρία και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά σε όλους».