Δελτία Τύπου

Συνάντηση με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Wrangberg και την Πρέσβη του Σουηδικού ΥΠ.ΕΞ. Nicola Clase

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε χθες (6-10-2016) στο Γραφείο του, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg και την Πρέσβη Nicola Clase, Υπεύθυνη για το Συντονισμό Θεμάτων που αφορούν σε πρόσφυγες-μετανάστες της Διεύθυνσης Διενέξεων και Ανθρωπιστικής Πολιτικής του Σουηδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση παρόντες επίσης ήταν εκ μέρους του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Μάλλιος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη διαχείριση, τις τάσεις και τις προοπτικές του μεταναστευτικού ζητήματος/προσφυγικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, ως Κράτος – Μέλος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τις Πρέσβεις κ.κ. Wrangberg και Clase, τόσο για την επίσκεψή τους, όσο και για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Σουηδία στις Ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων και της συνεργασίας γενικότερα, προσβλέποντας στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή τους.

8p5a3193