Δελτία Τύπου

Αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού του «Ιδρύματος Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας»

Αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού του «Ιδρύματος Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας»

Ολοκληρώθηκε ακόμη μια θερινή περίοδος στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής, για τα παιδιά και τις οικογένειες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού του Σώματος, αλλά και των λοιπών φιλοξενουμένων.

Στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους (από 24/06 ως 16/08) φιλοξενήθηκαν συνολικά (886) παιδιά του προσωπικού του Σώματος καθώς και παιδιά από άλλους Φορείς (Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κυπριακή Αστυνομία). Επίσης, για πρώτη φορά υλοποιήθηκε (από 25/08 έως 16/09) ο νέος κατασκηνωτικός θεσμός «Παιδικές κατασκηνώσεις με συνοδεία γονέων», στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν (72) οικογένειες του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη νέα προσπάθεια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαμονής για τα παιδιά και τις οικογένειες του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού του Σώματος, καθοριστικά συνέβαλαν και οι ευγενικές δωρεές – χορηγίες Συνδικαλιστικών Φορέων του Σώματος, αλλά και ιδιωτών.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτου Φιλιππάκου, για την προσφορά δωρεάς στις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνουν έναν πύργο παρατήρησης ναυαγοσώστη, 15 ομπρέλες θαλάσσης, 15 βάσεις ομπρελών, 30 ξαπλώστρες θαλάσσης και 15 τραπέζια.

Η Διεύθυνση και το Δ.Σ. του «Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα, όπως και όλους εκείνους που συνέβαλαν στις δωρεές – χορηγίες, ενώ ο κ. Φιλιππάκος από την πλευρά του εξέφρασε τη στήριξη του στην εξασφάλιση ασφαλέστερων συνθηκών διαμονής και την ποιοτική αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα παιδιά και τις οικογένειες του προσωπικού του Σώματος.