Δελτία Τύπου

Βράβευση Πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στην βράβευση πέντε (5) πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τους πυροσβέστες που διέσωσαν εννέα (9) ενοίκους από πολυκατοικία που είχε εκδηλωθεί φωτιά στον Πειραιά τίμησε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πράξεις όπως αυτή έχουν καταξιώσει το Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά τους στον Ελληνικό λαό, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εξήρε την αυτοθυσία, που επέδειξαν οι πυροσβέστες. Πρόκειται για μια δύσκολη επέμβαση της Πυροσβεστικής,  έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στον Πειραιά. Κατά την επιχείρηση απεγκλωβιστήκαν εννέα (9) ένοικοι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τριών μηνών.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Επιπυραγό Πέτρο Αλάμαρα, στον Δόκιμο Ανθυποπυραγό Λάζαρο Λαζαρίδη, στον Πυροσβέστη Χρήστο Κέλμαλη, στον Πυροσβέστη Ιωάννη Γερακουλάκο και στον Πυροσβέστη Μιχαήλ Γρηγοράκο.

Εκτός του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Τόσκα και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΣΔΑ, κ. Φιλιππάκου, παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Π.Υ. Πειραιά Αρχιπυραγός Διονύσιος Κουτσούκος.