Παρουσίες

Συνάντηση γνωριμίας με τους Αξιωματικούς – Προϊστάμενους των Γραφείων Ενημέρωσης Δημοσιογράφων των Περιφερειών της Ελληνικής Αστυνομίας

Προϊστάμενοι των Γραφείων Ενημέρωσης Δημοσιογράφων - Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΆΚΟΣ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας σήμερα (01-07-2016) στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τους Αξιωματικούς – Προϊστάμενους των Γραφείων Ενημέρωσης Δημοσιογράφων των Περιφερειών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων των Αστυνομικών Περιφερειών αποτελούν το θεσμικό φορέα ενημέρωσης των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε. σε τοπικά θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της ενιαίας επικοινωνιακής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν από το 2011 συνολικά 14 Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων (Γ.Ε.Δ.) σε όλη τη χώρα.

Τα Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων λειτουργούν στα Επιτελεία των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και έχουν ως αποστολή: την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην περιοχή δικαιοδοσίας κάθε Περιφέρειας την προβολή του έργου της Υπηρεσίας και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω του τύπου και των Μ.Μ.Ε., και το χειρισμό θεμάτων επικοινωνιακής ανταπόκρισης και διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών.

Ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε μεταξύ άλλων στους Αξιωματικούς – Προϊσταμένους των Γ.Ε.Δ.:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τη στήριξη μου αλλά και τις ευχαριστίες μου για το έργο που επιτελείτε, γιατί το κομμάτι της επικοινωνιακής διαχείρισης και προβολής είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για ένα Σώμα όπως η Ελληνική Αστυνομία που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Ειδικά για κάποιους από εσάς που υπηρετείτε σε νευραλγικές περιφέρειες, στις οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα έπεσε το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος αντιλαμβάνομαι και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι το έργο αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκονται περισσότεροι Φορείς πέραν της Ελληνικής Αστυνομίας, ελληνικοί, ευρωπαϊκοί και διεθνείς, γεγονός που προϋποθέτει την ευρύτερη συνεργασία.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με σας, στο πλαίσιο της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και αντιλαμβάνομαι τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και την επιχειρησιακή διαχείριση των θεμάτων που χειρίζεστε και για αυτό δε θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αλλιώς χειριζόμαστε ένα θέμα σε πολιτικό επίπεδο και αλλιώς σε επίπεδο αστυνομίας.

Ακριβώς επειδή έχω την επιχειρησιακή εμπειρία λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου στο Σώμα, πρέπει να περνάτε τα επικοινωνιακά αυτά μηνύματα στους δημοσιογράφους, ότι η Αστυνομία κάνει το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι πράγματι αλήθεια.

Επιπλέον, ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι η ανταπόκριση σας όταν επισκέπτομαι τις Περιφέρειες σας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είναι άμεση και αποτελεσματική.

Χωρίς να μπω σε επικοινωνιακά μονοπάτια, επειδή εγώ πλέον από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χειρίζομαι το θέμα στην πολιτική του διάσταση, θα ήθελα να εστιάσετε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο και την κοινωνική προσφορά που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Θέλω να ξέρετε ότι σας παρακολουθώ και διαβάζω τα Δελτία σας με προσοχή. Ενημερώνομαι για τα θέματα των Περιφερειών σας και θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε τη στήριξη μου στο έργο που επιτελείτε και για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαι εδώ για να σας ακούσω και να προσφέρω τη βοήθεια μου. Σας ευχαριστώ και καλό καλοκαίρι.»