Παρουσίες

Στην Τελετή Αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Τελετή Αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (01/07/2016), με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Στην Τελετή χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης-Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας Αθηνών, Πατήρ Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την τελετή αγιασμού των παιδικών κατασκηνώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως γνωρίζετε το Ίδρυμα Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ και πολλές δεκαετίες εργάζεται συστηματικά για να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για τα παιδιά των Ελληνίδων και Ελλήνων Αστυνομικών.

Η συνεισφορά του Ιδρύματος είναι πολύ σημαντική, καθώς σκοπός του είναι η απασχόληση των παιδιών μας σε ψυχαγωγικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού τύπου δραστηριότητες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κατασκηνώσεις αποτελούν το ιδανικό πεδίο για την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από τις συλλογικές και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς η διάδραση ανάμεσα στα παιδιά βοηθά στην ωρίμανση και την αυτοσυνειδησία τους.

Η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στα παιδιά των Αστυνομικών, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι γονείς Αστυνομικοί εμπιστεύονται τη διαβίωση των παιδιών τους για αυτό το διάστημα στους συναδέλφους τους, στο προσωπικό του Ιδρύματος, τόσο στο μόνιμο όσο και στο αποσπασμένο προσωπικό, που με ευσυνειδησία και αγάπη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Είμαστε όλοι εδώ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η φυσική ηγεσία του Σώματος με επικεφαλής τον κ. Αρχηγό, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να δηλώσουμε την βούληση μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είμαστε υπερήφανοι για την Ελληνική Αστυνομία, είμαι προσωπικά υπερήφανος για τους συνεργάτες μου Αστυνομικούς στο Υπουργείο, όπου έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Και κάτι παραπάνω: επειδή υπήρξα επί 35 χρόνια και εγώ παλιός σας συνάδελφος Αστυνομικός, ξέρω από πρώτο χέρι, τις αγωνίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γονιός Αστυνομικός, για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Είμαι και εγώ γονιός και θέλω και τα δικά σας παιδιά να είναι υπερήφανα για σας, για το έργο που επιτελείτε στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και για σας τους ίδιους σαν γονείς. Αυτή πρέπει να είναι η συμβολή όλων μας: να λειτουργούμε ενωμένοι σαν άνθρωποι πάνω από όλα, σαν επαγγελματίες και πρωτίστως σαν οικογένεια και σαν γονείς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την Διευθύντρια του Ιδρύματος, καθώς και όλο το προσωπικό για το έργο που επιτελούν και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στον Άγιο Ανδρέα, να έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των Αστυνομικών ως σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχει και να μπορεί να προσμετράται πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες κατασκηνώσεις της χώρας μας.

Τέλος, αγαπητά μου παιδιά εύχομαι να περάσετε όσο πιο ανέμελα και ξέγνοιαστα γίνεται, να αναπτύξετε φιλίες μεταξύ σας και να ενισχύσετε τα ιδανικά της ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης και να είστε πάνω από όλα υπερήφανα για τους αγαπημένους σας γονείς. Να περάσετε υπέροχα κατά τη διαμονή σας εδώ και να έχετε ένα καλό καλοκαίρι!

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,                  ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης  Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και διατελέσαντα Πρόεδρο του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» καθώς και σε συνδικαλιστικούς φορείς για την προσφορά τους στην κατασκήνωση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτική παράσταση που ετοίμασαν τα παιδιά της κατασκήνωσης και οι ομαδάρχες τους.

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα θερινή περίοδο στις Παιδικές Εξοχές φιλοξενούνται παιδιά, από όλη την Ελλάδα, αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία.

Επίσης, φιλοξενούνται παιδιά προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και παιδιά αστυνομικών από την Κύπρο.