Παρουσίες

Φιλικός Αγώνας Χαϊδαρίου – Ατρόμητου

27-05-2016: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στο φιλικό αγώνα ( Χαϊδάρι – Ατρόμητος), που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΧΑΙΔΑΡΟΥ στα πλαίσια κοινωνικής εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είχε ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, καθώς ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για να  παρουσιαστούν οι δύο ποδοσφαιριστές που ενέταξε στη δύναμη του το Χαϊδάρι, οι οποίοι προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Ο 18χρονος επιθετικός Αχμάντ Φαχίμ Αχμάντι και ο 23χρονος Σύριος χαφ Ρομπίν Ραμντούν αγωνίστηκαν  και κέρδισαν το χειροκρότημα των 300 περίπου θεατών που βρίσκονταν στις κερκίδες.

Τον φιλικό αγώνα, πέραν του Γενικού Γραμματέα, κυρίου Φιλιππάκου, παρακολούθησε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά και εκπρόσωπος της οργάνωσης “Γη” κ. Πέτρος Κόκκαλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Ο Α.Ο. Χαϊδαρίου με αυτή την γεμάτη συμβολισμό κίνησης απόκτησης των δύο προσφύγων ποδοσφαιριστών, θέλει να συμβάλλει στην ομαλή, δημιουργική και με ασφάλεια ένταξη των προσφύγων στην τοπική μας κοινωνία, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα του αγνού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ένα μήνυμα που πρεσβεύει το Χαϊδάρι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το οποίο έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία της πόλης.

Ο κ. Φιλιππάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

« Αρχικά θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΑΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ για την σημερινή εκδήλωση και να ευχηθώ στην ομάδα του Χαϊδαρίου να έχει πάντα νίκες και να μας κάνει να νιώθουμε όλους εμάς τους Χαϊδαριώτες υπερήφανους, καθώς και στους αθλητές μας να έχουν προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες.

Ο Αθλητικός Όμιλος Χαϊδαρίου πρωτοστατεί εδώ και πολλά χρόνια στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας και ανοίγει πάντα την αγκαλιά του σαν μια μεγάλη οικογένεια για τους νέους με όραμα στο χώρο του Αθλητισμού.

 Εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια ευαισθησία και την ίδια αποφασιστικότητα να προσφέρει και να δίνει κίνητρα στον τομέα του αθλητισμού και στα παιδιά μας.

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει με έναν μοναδικό τρόπο και την κοινωνική δράση του ΑΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ και προβάλει το ύψιστο αγαθό της ανιδιοτέλειας και της ανθρωπιάς, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Α.Ο. ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ εντάσσει στο δυναμικό της Ομάδας του δύο πρόσφυγες από το Χώρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Μια πρωτοβουλία που αφενός προβάλλει τη δημιουργική ένταξη των προσφύγων και όσων από αυτούς επιθυμούν να προσφέρουν με κάποιο τρόπο στο Κράτος που τους φιλοξενεί, αφετέρου δηλώνει έμπρακτα και εμφανώς ότι το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης μπορεί να εκπροσωπείται και να υποστηρίζεται και από το χώρο του αθλητισμού.

Οι Έλληνες είμαστε δυνατοί στην ψυχή και μεγάλοι στα οράματα. Και οι αξίες και οι αρετές που υπηρετούμε, αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο και την ευγένεια ψυχής που διαθέτουμε».

Και κατέληξε, λέγοντας:

« Λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας μας και τηρώντας τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.  Πρέπει να μάθουμε να ενώνουμε δυνάμεις,  πέραν από κόμματα και ιδεολογίες, για το καλό των συνδημοτών μας και της Πατρίδας μας.

Το Χαϊδάρι είναι η πόλη μας. Είναι τιμή μου που είμαι Χαϊδαριώτης και μοιράζομαι αυτές τις στιγμές με εσάς τους συμπολίτες μου, αλλά και όλους όσους παρευρίσκεστε σήμερα εδώ».