Παρουσίες

Θεατρική Παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» που οργάνωσε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε την Πέμπτη (12 Μαΐου 2016), την παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Κατράνη. Η παράσταση, η οποία αποτελεί έργο του Αλέκου Σακελλαρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού μέσα στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της. Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.

Στη θεατρική παράσταση παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης και συγκίνησε, αναφέροντας  χαρακτηριστικά:

«…Σήμερα ειδικά, αισθάνομαι πως είμαστε – και πράγματι είμαστε – μια μεγάλη οικογένεια. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βλέπω το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, βρισκόμαστε σήμερα στην παρουσίαση του θεατρικού έργου «ο Ηλίας του 16ου» από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που αποδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη πνευματική καλλιέργεια που διαθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας…

…Πίσω από τις αστυνομικές στολές υπάρχουν πάνω από όλα άνθρωποι βιοπαλαιστές όπως όλοι μας, άνθρωποι που συνδυάζουν το καθήκον τους με την κοινωνική προσφορά και την πνευματική τέρψη, άνθρωποι που αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Κάρολος Κουν, ο ιδρυτής του θεάτρου τέχνης είχε πει «Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας». Κι αυτό είναι πράγματι σημείο αναφοράς για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αποδεικνύεται η συνοχή του Σώματός μας με την Κοινωνία και τον Πολιτισμό του τόπου μας.

Η ποιότητα ενός θεατρικού έργου είναι η ποιότητα των ιδεών του. Και τα μηνύματα που περνάει, δεν είναι τυχαία. Σημασία έχει με ποιο τρόπο τα εισπράττει ο καθένας από εμάς. Σε κάποιο βαθμό όλα είναι ρεαλιστικά. Δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό.

Οπότε, αφού μας δίνεται η ευκαιρία για ένα μικρό διάλειμμα από την σκληρή καθημερινότητα, ας απολαύσουμε τη θεατρική αυτή παράσταση και ας χαθούμε στη μαγεία του θεάτρου, ας δούμε την καθαρότητα της εποχής εκείνης που θα ταξιδέψουμε και ας γελάσουμε μέσα από την καρδιά μας που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη…

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε την ανάγκη για «εξωστρέφεια της ΕΛΑΣ», αλλά και για το δικαίωμα του προσωπικού του Σώματος για διασκέδαση.

Μετά το πέρας της παράστασης ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:

  • στην κα. Τίνα Σακελλάριου, για την ευγενική της χειρονομία να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα του θεατρικού έργου του συζύγου της, Αλέκου Σακελλάριου,
  • στον κ. Νίκο Πελέκη, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΈΨΑ» για την ευγενική του χορηγία να καλύψει μέρος των εξόδων της παράστασης της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • στον κ. Μιχάλη Ορόντη, εκπρόσωπο του προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί θεατρικές της Ελληνικής Αστυνομίας, παραχωρώντας την αίθουσα θεάτρου αφιλοκερδώς.

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες:

  • στον κ. Νικόλαο Βαλλάτο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών για την παραχώρηση του χώρου εκδηλώσεων «ΚΕΡΑΜΑΡ», για την προετοιμασία της θεατρικής παράστασης και
  • στο σκηνοθέτη, κ Γιάννη Κατράνη, τιμώντας το έργο και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους συντελεστές και τα μέλη της θεατρικής παράστασης για την άψογη εμφάνισή τους.

Την παράσταση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Στέλιος Κούλογλου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη και άλλοι αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.

_P5A2699