Δελτία Τύπου

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

polygyros-768x516

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη χθες (09-05-2016) στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων Κατοχής.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της Μητρόπολης Κασσανδρείας και στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των επισήμων, με επικεφαλής τον κ. Φιλιππάκο, μετέβη στο Μνημείο Ηρώων Πολυγύρου, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, παρουσία της Βουλευτού Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνας Ιγγλέζη, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και μελών Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο και έπειτα απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

«Η δέσμευση στα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνιστά αυτονόητη υποχρέωση για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στις επάλξεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια υπέστη την φρικτή εμπειρία της Κατοχής, πληρώνοντας δυσανάλογα βαρύ φόρο αίματος.

Στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε, και μεσούσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και την ομοψυχία μας ως λαός και ως Ευρωπαίοι, και να μην επιτρέψουμε ποτέ την επανάληψη των πολέμων, ούτε την επικράτηση της φασιστικής – ναζιστικής ιδεολογίας».