Δελτία Τύπου

Απονομή Τιμητικής Πλακέτας

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο

 

Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, απένειμε σήμερα, 13 Απριλίου 2016, τιμητική πλακέτα στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο, για την πολυετή προσφορά του στην εκπαίδευση.

Αρχικά, ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε διάλεξη στους σπουδαστές του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων,  σε θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης  στο πλαίσιο προγράμματος Σπουδών της Σχολής.

Μετέπειτα ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας  προς τον κ. Φιλιππάκο.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Βασίλειου Μωυσίδη, του Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχου Λάμπρου Κατσίφα, άλλων Αξιωματικών καθώς και των σπουδαστών του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

Ο κ. Φιλιππάκος διδάσκει ως τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία πάνω από 25 έτη, έως και σήμερα, θέματα Δημοσίου Κατηγόρου και Αστυνομίας Τάξης (Λειτουργία Αστυνομικών Υπηρεσιών – Πεζές και Εποχούμενες Περιπολίες).    

Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Φιλιππάκος, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή βράβευση.  Με συγκινεί βαθύτατα η τιμή αυτή που μου κάνετε.

Με φέρατε 25 και πλέον έτη πίσω, τότε που ξεκίνησα να διδάσκω στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας. Σας ευχαριστώ για την προσοχή, την αγάπη και την αναγνώριση που εισέπραξα από εσάς, τους σπουδαστές, αλλά και από τους επικεφαλής σας – εξαίρετους αξιωματικούς.

Αυτή η αγάπη είναι παρακαταθήκη για μένα. Μου δίνετε δύναμη να προχωρήσω.  Σε μια περίοδο όπου η διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών αποτελεί μείζον ζήτημα για τη χώρα μας και την Ευρώπη, μου δίνετε δύναμη.

Αυτό που θέλω από εσάς είναι να συνεχίσετε να επιμορφώνεστε, να γίνεστε καλύτεροι, να κάνετε αυτοκριτική. Να γίνεστε καλύτεροι στην επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική σας ζωή.

Να γίνεστε καλύτεροι, να προχωράτε μπροστά. Να έχετε μέσα σας αγάπη για την Αστυνομία. Είστε ένα από τα πιο υγιή κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας, οι ένστολοι γενικότερα. Γι’ αυτό και οφείλετε να απομονώνετε τις όποιες κακές τάσεις υπάρχουν από κάποιους συναδέλφους -εξαιρετικά λίγους. Και να προσπαθείτε να τους βελτιώνετε κι αυτούς. Διοικείστε αύριο με αξιοπρέπεια, με ήθος, με δικαιοσύνη.

Ως καθηγητής έμαθα από εσάς. Δεν σας έδωσα μόνο, μου δώσατε κι εσείς και σας ευχαριστώ. Και δι’ υμών ευχαριστώ και όλες τις σειρές που πέρασαν από εμένα και με άκουσαν και πολλοί από αυτούς με συναντούν στο δρόμο ή μου τηλεφωνούν ακόμα και σήμερα και χαίρομαι πραγματικά όταν θυμούνται πράγματα που τους έλεγα τότε.

Εκπαίδευση χωρίς ηθική προτροπή, χωρίς συνεννόηση, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων δεν μπορεί να υπάρξει. Προϋπόθεση της εκπαίδευσης είναι η συνεργασία. Το ενδιαφέρον. Η εκπαίδευση θέλει μεράκι. Ο Ακαδημιάρχης σας, οι Ταξίαρχοι της Αστυνομικής Ακαδημίας, αλλά και όλοι οι Αξιωματικοί πιστεύω ότι το διαθέτουν και όπως διαπίστωσα και προσωπικά σήμερα, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προς κάθε κατεύθυνση για να επιτύχουν αστυνομική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Ως Γενικός Γραμματέας σας υπόσχομαι και το λέω από καρδιάς, θα είμαι πάντα δίπλα σας. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλα αυτά τα χρόνια, που έχω υπηρετήσει στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από την τωρινή μου θέση ή και από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, δεν θα πάψω να προσπαθώ και να εργάζομαι για τα δίκαια αιτήματα και το καλό των ενστόλων. Στηρίζω και θα αγωνιστώ για μια νέα σχέση Αστυνομίας – Πολιτών. Μια διαχρονική σχέση αποδοχής της Αστυνομίας και του έργου που επιτελεί καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θα είμαι αρωγός σας, πάντα κοντά σας.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».