Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Περιφεριακό Διεθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ)

Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) Eugenio Ambrosi

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (International Organization for Migration), Eugenio Ambrosi.

O Περιφερειακός Διευθυντής κ. Ambrosi συνοδευόταν από τον Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας του Οργανισμού, Δανιήλ Εσδρά και εκ μέρους του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Γραφείου του Οργανισμού από την Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής και Προγραμματισμού, Anna Eva Radicetti, και τον Υποπεριφερειακό Συντονιστή, Gianluca Rocco.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν γενικότερα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος / προσφυγικής κρίσης, ενώ ειδικότερα έγινε αναφορά στο καλό επίπεδο συνεργασίας στον τομέα των εθελουσίων επιστροφών. Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις Ελληνικές Αρχές και τον Δ.Ο.Μ., σε σχέση με τα νέα δεδομένα που επέφερε η πρόσφατη Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη για στενή συνεργασία και υποστήριξη, καθώς και νέες συναντήσεις στο μέλλον.