Δελτία Τύπου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου – Σπάρτη – Εκπροσώπηση της Κυβέρνησης

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στη Σπάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην πόλη της Σπάρτης στις επετειακές εκδηλώσεις

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σπάρτη χθες (25-03-2016), εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης  οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ευθύμιος Τουρνάς.

Με το πέρας της δοξολογίας, η αντιπροσωπεία των επισήμων μετέβη στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, από κοινού με τους υπόλοιπους επισήμους.

Με το τέλος της παρέλασης ο κ. Φιλιππάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις σημαντικότερες επετείους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας μας και αποτελεί ημέρα τόνωσης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και του εθνικού πνεύματος για όλο τον απανταχού Ελληνισμό. Οι πρόγονοί μας πολέμησαν και αγωνίστηκαν με ήθος και πατριωτισμό, για την Πατρίδα μας και για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Οι Έλληνες είμαστε δυνατοί στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα και πλούσιοι σε ιδανικά. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».