Δελτία Τύπου

Εορταστικές Εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη Λακωνίας

α

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Πάναγιώτης Κουρουμπλής παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην πόλη της Αρεόπολης τη μέρα της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αρεόπολη (17-03-2016), εκπροσωπώντας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 17ης Οκτωβρίου 1821. Με την παρουσία του τίμησε τις επετειακές εκδηλώσεις και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Άδωνης Γεωργιάδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης,  η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Αθανάτων  Αρεόπολης και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου, όπου ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των Ηρώων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης.

Με το τέλος της παρέλασης ο κ. Φιλιππάκος τόνισε σε τοπικά μέσα και δημοσιογράφους, τα εξής: « Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, αφού η καταγωγή μου με ενώνει με το Λακωνικό λαό και τα ιερά χώματα των Μανιατών προγόνων μου. Οι Μανιάτες, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, πολέμησαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας, γράφοντας σελίδες δόξας και ηρωισμού.».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε αντάξιοι της παρακαταθήκης που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι οι Έλληνες, όταν ήταν ενωμένοι, μεγαλούργησαν. Αυτή η Πατρίδα πρέπει να προχωρήσει. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το χρωστάμε στην Πατρίδα μας, αλλά και στις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς σε αυτόν τον τόπο. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».