Δελτία Τύπου

Τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης Υπέρ των Αστυνομικών που έχασαν τη Ζωή τους στην Εκτέλεση του Καθήκοντος

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96) παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, ο υπεύθυνος Τομέα προστασίας του πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γεώργιος Μαλαγκονιάρης, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δήμος Γόγολος και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ο κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Προϊστάμενοι Κλάδων και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστησαν επίσης, οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου.