Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στα Νησία του Ανατολικού Αιγαίου

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, συνόδεψε χθες, 03 Φεβρουαρίου 2016, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σε επίσκεψη στα νησιά Κω, Λέρο Σάμο, Χίο και Λέσβο, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων – Μεταναστών ( Hot – Spots ).

Στην επίσκεψη συμμετείχε επίσης από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εργασιών υπήρξαν συζητήσεις με εκπροσώπους τοπικών Αρχών και φορέων και τονίστηκε η σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας των Hot – Spots για την εύρυθμη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Η λειτουργία των Κέντρων αυτών όπου θα γίνεται η καταγραφή και ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, θα είναι εναρμονισμένη με τους απαιτούμενους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται το συντομότερο στα κέντρα μετεγκατάστασης από όπου και θα γίνεται η προώθησή τους.