Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, Berndt Körner.

 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συναντήθηκε σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2016, με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, Berndt Körner.

Από την πλευρά του Frontex παραβρέθηκαν η Υπεύθυνη για θέματα Θαλασσίων Συνόρων, Jurgita Bivilyte, καθώς και ο Διευθυντής του Επιχειρησιακού Γραφείου Frontex στον Πειραιά, Γρηγόριος Αποστόλου.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση παρόντες ήταν o Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκαν το πλαίσιο συνεργασίας των Ελληνικών Αρχών με τον Frontex και οι τομείς νέων δράσεων. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων με προσωπικό και μέσα, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας με την Τουρκία και ο ρόλος του Οργανισμού στο ζήτημα των επιστροφών και της εφαρμογής συμφωνιών επανεισδοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας και υποστήριξης, καθώς και τακτές συναντήσεις στο μέλλον.