Δελτία Τύπου

Γενικό Συμβούλιο – Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Ολοκληρώθηκαν την 21-01-2016 με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι διήμερες εργασίες του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά τις οποίες τοποθετήθηκαν, εκτενώς, οι εκπρόσωποι των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, όσο και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, των Πολιτικών Κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων, με άμεσο στόχο τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία της Ομοσπονδίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος κ. Κων/νος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Υποστράτηγος κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ και άλλοι.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από το 1989 μέχρι και σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προστατεύει και διαφυλάσσει τα δίκαια αιτήματα των μελών της, αλλά και της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας.

Οι δυσκολίες είναι πολλές και ο αγώνας συνεχής και διαρκής. Πάντα όμως οι επιτυχίες κάθε σκληρής προσπάθειας έρχονται μέσα από την ενότητα, την ομοψυχία και την συνεργασία.

Σε μία γεμάτη προκλήσεις ιστορική περίοδο για τη χώρα μας, το έργο που επιτελεί ο καθένας μας – από τις θέσεις που έχουμε αναλάβει – αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας, απαραίτητο για μια ευνομούμενη πολιτεία με δικαιώματα προς στον άνθρωπο».

Και συνέχισε, τονίζοντας:

«Ως παλιός σας συνάδελφος, αντιλαμβάνομαι ότι το μέγεθος της υψηλής αποστολής της Ομοσπονδίας είναι τεράστιο, καθώς καλείται να διαφυλάξει εκείνες τις αρχές και τις αξίες που είναι συνυφασμένες με την Πατρίδα μας και κατ’ επέκταση να προστατεύσει τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των πολιτών.

Χαίρομαι βαθύτατα, όταν βλέπω μέσα στο πέρασμα του χρόνου ότι ο Έλληνας Αστυνομικός εξελίσσεται, μαθαίνει και εκπαιδεύεται σε νέα βάση, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία με ανιδιοτέλεια και υπηρετεί πιστά την Πατρίδα και το καθήκον του.

Και όλα αυτά προβάλλονται από εσάς, που παρέχετε έμπρακτα τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας στην Κοινωνία, από εσάς που με ταπεινότητα και σεμνότητα, βοηθάτε και δίνετε την πρέπουσα αναγνώριση προς την Αστυνομία και την προσήκουσα τιμή μέσα από όλο το έργο σας, καθώς αποτελείτε τη βάση της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Φιλιππάκος είπε:

«Ελπίζω ο αγώνας που όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεκινήσει από την Ομοσπονδία, να συνεχίσει να παράγει και στο μέλλον έγκυρες και δημοκρατικές δράσεις και να συνεχίσει με το ίδιο πάθος να υπερασπίζεται την ευρύτερη αστυνομική οικογένεια και να διαφυλάσσει τα κεκτημένα της.

Ας μη ξεχνάμε επιτέλους ότι το λειτούργημα που επιτελεί ο αστυνομικός πρέπει να πάρει τη θέση που του αρμόζει. Το δικό σας στοίχημα, είναι να κερδηθεί από την κοινωνία ο σεβασμός στον αστυνομικό, αλλά και εσείς με τη στάση και τη συμπεριφορά σας να δείχνετε αυτοεκτίμηση για το ρόλο σας.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε, εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθεια σας ενωμένοι και με αλληλεγγύη και θέλω να ξέρετε πως θα είμαι δίπλα σας!».