Δελτία Τύπου

Κοπή πίτας του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και πολλοί άλλοι.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με συγκινεί και με τιμά βαθύτατα που βρίσκομαι ανάμεσά σας, στη σημερινή αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής που από το 1958 τάσσεται στην Υπηρεσία της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ο Όμιλος κινείται πάντα πάνω από κόμματα και κάθε λογής συμφέροντα. Αθόρυβα προσφέρει σημαντικό έργο, κάτι που του έχει αναγνωριστεί με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις από την Αστυνομία και την πολιτεία. Ο ρόλος του είναι πολιτιστικός και κοινωνικός και δεν ξεφεύγει ποτέ από αυτόν, καθώς σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ενδιάμεσου κρίκου μεταξύ πολίτη και αστυνομικού, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Περνώντας όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας από όλα σχεδόν τα σκαλοπάτια και τους βαθμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζω πολύ καλά το σημαντικό ρόλο του Ομίλου μας και την προσφορά του σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, πάνω στην οποία ιδρύθηκε γενικότερα ο Όμιλος Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι γνωστό ότι είμαι από εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια, που έχω υπηρετήσει στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα 27 χρόνια που διδάσκω στις Σχολές της Αστυνομίας, τηρώ αδιαπραγμάτευτα αξίες και αρχές στη ζωή μου με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τον πολίτη. Αγωνίζομαι για την προσφορά και τη στήριξη προς το κοινωνικό σύνολο και υπερασπίζομαι τα δικαιώματα πάσης φύσεως των Ελλήνων Αστυνομικών και των Ελλήνων πολιτών από όποια θέση κι αν ευρίσκομαι και πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές ιδεολογίες.

Και χαίρομαι βαθύτατα, όταν βλέπω μέσα στο πέρασμα του χρόνου ότι ο Έλληνας Αστυνομικός εξελίσσεται, μαθαίνει και εκπαιδεύεται σε νέα βάση, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία με ανιδιοτέλεια και υπηρετεί πιστά την Πατρίδα και το καθήκον του.

Και όλα αυτά προβάλλονται στην κοινωνία από τους φίλους της μεγάλης οικογένειας της Αστυνομίας, από τους ανθρώπους που δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους στους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, από Εσάς που με ταπεινότητα και σεμνότητα, βοηθάτε και δίνετε την πρέπουσα αναγνώριση προς την Αστυνομία και την προσήκουσα τιμή μέσα από όλο το έργο σας και …..σας ευχαριστούμε θερμά γι αυτό».

Παράλληλα, τόνισε τη δράση του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του στην Κοινωνία.

Τέλος, ο Τζανέτος Φιλιππάκος κατέληξε στην ομιλία του, λέγοντας ότι:

«Στη σημερινή εποχή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της ύπαρξης αρχών, αξιών και αρετών, όπως της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και του σεβασμού απέναντι στον άνθρωπο. Οι ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να χαρακτηρίζονται από αρμονία και αμοιβαία εκτίμηση.

Αυτό πρέπει να υπηρετούν όλα τα μέρη της ελληνικής κοινωνίας και να λειτουργούν σαν ένα σύνολο, ένα ποιοτικό σύνολο.

Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τους Ομίλους, τους Συλλόγους και τους Φορείς που υπηρετούν αυτήν την κατεύθυνση και ας χαράξουμε μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση, που σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσει, τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, σε μια πιο ανθρωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων με σεβασμό πάντοτε στα ανθρώπινα δικαιώματα και το συμφέρον της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.

Όλοι εμείς, που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαστε υπερήφανοι για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει και για τους «φίλους» μας που διατηρούμε μια αμφίδρομη και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης.

Σας ευχαριστούμε θερμά, αγαπητοί φίλοι και φίλες, Κυρίες και Κύριοι, μέλη του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την αγάπη και τη στήριξή σας.

Αυτός ο Όμιλος, όπως και όλοι οι άλλοι Όμιλοι Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας ανά την Ελλάδα, ενισχύει σε όλους τους τομείς το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και το προβάλλει σε όλη την Επικράτεια.

Είσαστε ένα κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας… Η προσφορά σας και η προσφορά του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας, με αναφορά στο σημερινό Όμιλο Φίλων της Δυτικής Αττικής, είναι τεράστια και αντανακλά θετικά σε όλο το φάσμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ακολούθησαν οι εξής τιμητικές βραβεύσεις από τον Όμιλο Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής:

α) στον Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο,
β) στον Αιδεσιμολογιότατο Αντιστράτηγο ε.α. πατήρ Ιωάννη Κοκκώνη,
γ) τιμητική διάκριση και χρηματικό βοήθημα στην οικογένεια του πεσόντα στο καθήκον Αστυνομικού, Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη,
δ) τιμητική διάκριση και χρηματικό βοήθημα σε τραυματισθέντες Αστυνομικούς,
ε) τιμητική διάκριση σε δεκατρείς (13) Αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλων ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση δόθηκαν οικονομικές ενισχύσεις στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», σε ορφανά παιδιά και αναξιοπαθούντες οικογένειες Αστυνομικών.

Επίσης, δόθηκαν είκοσι δύο (22) χρηματικά βραβεία, και τιμητικά διπλώματα σε μαθητές, παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου και έχει τοπική αρμοδιότητα ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας.