Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Εκπροσώπων των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” της Περιφέρειας Δωδεκανήσου

Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο,  επισκέφτηκαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου προκειμένου να του εκθέσουν θέματα της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, τρεις Δωδεκανήσιοι που δεν ξεχνούν τον τόπο τους, ο Νεκτάριος Πολίτης, ταμίας της συντονιστικής  Ρόδου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνοδευόμενος από  την Μαρία Αγγέλου, σύμβουλο της Υπουργού Τουρισμού και τον Γεώργιο Παλαπουγιούκ, σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στον Τζανέτο Φιλιππάκο, που έχει ως κύριες αρμοδιότητές του το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/ Α.Ε.Α. τέθηκαν αρκετά θέματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα των αρμοδιοτήτων του.

Καταρχήν τέθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων της Ρόδου και της ελλιπούς στελέχωσης τους.

Κατά δεύτερον ζητήθηκε η αντικατάσταση του σκάφους του λιμενικού της Λερού που καταστράφηκε πρόσφατα από πυρκαγιά, μιας και είναι ζωτικής σημασίας οι ανάγκες που καλύπτει και η άμεση επισκευή του μοναδικού σκάφους του λιμενικού της Νισύρου που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες.

Άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό των 312 πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν απομείνει στην αστυνομία χωρίς καμία αρμοδιότητα και είχαν ζητήσει να τους δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να επιλέξει κάποιος να μείνει στην αστυνομία ως πολιτικός υπάλληλος ή ως ειδικός φρουρός.  Το σχέδιο είναι έτοιμο, όπως ενημέρωσε ο Τζανέτος Φιλιππάκος τους τρεις εκπροσώπους, ελέγχεται από το νομικό σύμβουλο του Υπουργείου και σύντομα σε 15 ημέρες εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει λυθεί.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί το θέμα του προσφυγικού και της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους στα νησιά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα hot spots και ειδικότερα σε αυτά της Λέρου και της Κω.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, άκουσε με προσοχή όλα τα ανωτέρω θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει, ώστε να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που ετέθησαν, με το ανάλογο ενδιαφέρον τόσο από τον ίδιο όσο και των θεμάτων εκείνων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να δοθούν οι ανάλογες λύσεις.