Δελτία Τύπου

Βράβευση Αθλητή Αστυνομικού και του Προπονητή του

Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βράβευσε τον αθλητή Αστυνομικό και τον προπονητή του, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βράβευσε χθες, 18 Δεκεμβρίου 2015, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υπαρχιφύλακα Μερούση Χριστόφορο της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α.) και τον προπονητή του, Πυραγό Καρρέ Σταύρο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Τόσκας, ενώ τους απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Π.Σ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης.

Στην τελετή βράβευσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Τόσκας είπε τα εξής:

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στον Υπαρχιφύλακα, τον κ. Μερούση, για την νίκη του και την προσπάθεια και γιατί μπορεί παράλληλα και συνδυάζει τα αστυνομικά καθήκοντα και τις αθλητικές προτιμήσεις, υποχρεώσεις με όση δύναμη έχει.

Στον προπονητή του, τον Πυραγό κ. Καρρέ, γιατί κατόρθωσε να βγάλει έναν τέτοιο αθλητή και αυτό είναι εύκολο να το λέμε τώρα, ξέρουμε καλά, ξέρουν οι ίδιοι, αλλά καταλαβαίνουμε και εμείς τι προσπάθεια χρειάζεται.

Η νίκη αυτών των ανθρώπων και μιλάω στον πληθυντικό, γιατί και οι δύο προσπάθησαν, συνέβαλαν στη νίκη, δείχνει ότι τα στελέχη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος μπορούν και συνδυάζουν πέρα από τα καθ’ εαυτό καθήκοντα τους και νίκες σε άλλους τομείς.

Δείχνει ότι μπορούν να δώσουν παραδείγματα στα νέα παιδιά, να ασχολούνται με τον αθλητισμό, να κερδίζουν νίκες σε αυτό τον ωραίο χώρο του αθλητισμού και έτσι να αποφεύγουν άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν κάποιος είναι αθλητής δεν μπορεί συγχρόνως να κάνει καταχρήσεις, να φεύγει από κάποιο πρόγραμμα ή από κάποια πειθαρχία, που δεν είναι κακό πράγμα, χρειάζεται στον καθένα μας και συλλογικά και ατομικά.

Έδειξαν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι τον αγωνιστικό δρόμο, που πρέπει να έχει αυτή την αγωνιστική διάθεση ο καθένας μας σε κάθε προσπάθεια ατομική ή συλλογική.

Λοιπόν, συγχαρητήρια και πάλι, συγχαρητήρια και στο Αστυνομικό Σώμα και στο Πυροσβεστικό Σώμα, που έχει τέτοια στελέχη, που μπορούν και αγωνίζονται σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα και δείχνει και τη συνεργασία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υπάρχει σήμερα μπροστά μας ».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης κατά την τελετή βράβευσης είπε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα, σε αυτή τη σεμνή τελετή, που σκοπό έχει να τιμήσει δύο εξέχοντες συναδέλφους μας, που μας έκαναν υπερήφανους κατακτώντας την πρώτη θέση, στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εκ μέρους όλου του Σώματος, οφείλω να σας ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε σένα κ. συνάδελφε και στον Πυραγό προπονητή σου.

Επίσης, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαι πάντα αρωγός στους αθλητές μας, καθόσον το φρόνημα και το πνεύμα του Αθλητισμού στο Σώμα μας θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφαία θέση, που ταιριάζει σε ένα τέτοιο ιδανικό.

Άλλωστε η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι προάγει τον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας τους συναδέλφους αθλητές της.

Σας ευχαριστώ ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επιπλέον ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Λαδομένος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, η Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αστυνόμος Β’ Μαρία Καρπαθάκη και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Αθλητισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πυραγός Ιωάννης Αρτοποιός.