Δελτία Τύπου

Στη Σπάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στη Σπάρτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ο κ. Φιλιππάκος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην πόλη της Σπάρτης στις επετειακές εκδηλώσεις

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σπάρτη χθες (28-10-2015), εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, o Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών Σπάρτης (Κ.Ε.Ε.Μ.) Ταξίαρχος Δημήτριος Σκορδάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνομικός Διευθυντής Σταύρος Τουφεξής, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Επιπυραγός Χρήστος Νικολέτος, εκπρόσωποι από τις Λιμενικές Υπηρεσίες της Λακωνίας και Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Με το πέρας της δοξολογίας, η αντιπροσωπεία των επισήμων μετέβη στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης, από κοινού με τους υπόλοιπους επισήμους. Με το τέλος της παρέλασης ο κ. Φιλιππάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες, είναι πάντοτε επίκαιρο. Έχουμε χρέος να προχωρήσουμε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τις πολυμέτωπες δυσκολίες που παρουσιάζονται. Σήμερα, η Κυβέρνηση καλείται να δώσει τη δική της μάχη για το καλό όλων των Ελλήνων. Θα πορευτούμε με πίστη στη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».