Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στην Λέσβο

Τη Λέσβο επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, συνοδεύοντας τον Εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Andrea Rigoni και την Εκτελεστική Γραμματέα της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Olga Kostenko

Πραγματοποίησαν επισκέψεις και σειρά επαφών με φορείς για το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και την ενίσχυση των δράσεων του FRONTEX και τη λειτουργία των κομβικών σημείων (Hot Spot) που θα ξεκινήσει από τη Λέσβο

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε χτες (16-10-2015) τη Λέσβο, συνοδεύοντας τον Εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Andrea Rigoni και την Εκτελεστική Γραμματέα της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Olga Kostenko, πραγματοποιώντας επισκέψεις και σειρά επαφών με αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και με τοπικούς φορείς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το χώρο καταγραφής, φιλοξενίας και Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Μόριας της Λέσβου, καθώς και τη Σκάλα Συκαμινιάς. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Φιλιππάκος, τοποθετήθηκε ειδικότερα σε θέματα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. σε συνδυασμό με θέματα μετανάστευσης και προσφυγικών ροών. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υλοποίηση των κομβικών σημείων ( Hot Spot ), ως και την ενίσχυση του υποστηρικτικού ρόλου του FRONTEX σε προσωπικό και μέσα.

Παράλληλα, τον κ. Φιλιππάκο συνόδευσε στη Μόρια της Λέσβου η επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και καθόλη τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο νησί της Λέσβου, τον συνόδευε ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος με τον Εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Andrea Rigoni, την Εκτελεστική Γραμματέα της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Olga Kostenko και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Λέσβου, κ. Σπυρίδωνα Γαληνό, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της λειτουργίας του Hot Spot στο νησί της Λέσβου και η παράδοσή του τις προσεχείς ημέρες, καθώς και όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές στο νησί.