Δελτία Τύπου

Συνάντηση με Ανώτατα Στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

01082015_UNHCR-768x574

Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με ανώτατα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Χθες, 31 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και ανώτατων στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Πρόκεται για το Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης, Vincent Cochetel, τη Διευθύντρια Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Ασφάλειας και Προμηθειών, Terry Morel και την Υπεύθυνη Προστασίας του Ελληνικού Τμήματος, Καλλιόπη Στεφανάκη, μετά λοιπών συνεργατών τους. Στη συνάντηση, από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης / Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης και ο Συντονιστής των Επιτροπών Ασύλου, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κορδάτος.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών κυμάτων που δέχεται η χώρα μας και η Ευρώπη, με τις δύο πλευρές να κάνουν λόγο για ανθρωπιστική – προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ειδικότερα όσον αφορά στα προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και την παροχή ειδών προς κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων.

Το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με ευχαριστίες ειδικότερα προς την Ελληνική Αστυνομία για την υφιστάμενη άριστη συνεργασία, ενώ συμφωνήθηκε η δημιουργία ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας για τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.